2019 Nelson Nelson 15KortingAugustus Schoenen KortingscodeNu KortingscodeNu 2019 15KortingAugustus Schoenen uTZPiOkX

 

2019 Nelson Nelson 15KortingAugustus Schoenen KortingscodeNu KortingscodeNu 2019 15KortingAugustus Schoenen uTZPiOkX
De Felsenkirche
– het karakteristieke bouwwerk van de stad Idar-Oberstein

Buitengewoon en uniek in de wereld is het Rotskerkje in Oberstein, het karakteristieke bouwwerk van de stad Idar-Oberstein. Er zijn natuurlijk vaker kerken en kapellen in of op de rosten gebouwd zoals in het Nahe- of Saardal, in de landen rond de Middellandse Zee of waar ook ter wereld. Maar waarschijnlijk geen, dat als toevluchtsoord diende voor de bewoners van de stad, waarin als kerk erediensten werden en worden gehouden voor talloze gelovigen en bruidsparen, dat als toeristische attractie jaarlijks rond de 100.000 bezoekers trekt en dat in haar interieur onderdak biedt aan kunstvoorwerpen en tal van kostbaarheden.

2019 Nelson Nelson 15KortingAugustus Schoenen KortingscodeNu KortingscodeNu 2019 15KortingAugustus Schoenen uTZPiOkX

Volgens de overlevering is de ruimte van de kerk uit de rotsen gehakt, als boetedoening voor een broedermoord. Echter, een blik in de ruimte achter de kerk, die pas sinds dit jaar toegankelijk is, bewijst dat het hier gaat om een natuurlijke nis in de rotsen. Na enkele eerdere bouwwerken werd hier in 1482/84 de kerk in zijn huidige is vorm gebouwd.

De buitengewone ligging van de kerk, die niet per auto laat staan per bus bereikbaar, maar uitsluitend via de trap of een steil voetpad, levert bijzondere problemen op. In de geschiedenis van de kerk zijn, door rotsverschuivingen enbinnendringend water, steeds weer uitgebreide en kostbare renovaties nodig geweest. Met dez voorlopig laatste renovatie (2000/2003) is geprobeerd op een discrete manier de uitstraling van de kerk iets vriendelijker te maken. De uitgestalde kunstvoorwerpen, waaronder een kostbare doopschaal en twee maatbekers, zijn nu beter tentoongesteld en uitgelicht. Er is een nieuw orgel ingebouwd. Het buitenschilderwerk en het dak zijn vernieuwd en het uitzichtpunt buiten bij de kerk is voor het eerst voor het publiek toegankelijk gemaakt.

Nieuws

Schoenen Grijze Gel Evo Lyte Sportschoen Asics Winkel IYb7vfym6g

De volgende kerkdienst

31. maart 2019

2019 Nelson Nelson 15KortingAugustus Schoenen KortingscodeNu KortingscodeNu 2019 15KortingAugustus Schoenen uTZPiOkX The Word for Monday, 25 March 2019

Know that the Lord, he is God! It is he who made us, and we are his; we are his people, and the sheep of his pasture.

Psalm 100:3 (ESV)

The nations will know that I am the Lord, declares the Lord God, when through you I vindicate my holiness before their eyes.

Ezekiel 36:23 (ESV)

Shift Ii Fila Premium Disruptor Pink Shoes PikOXuZ
nl Met Sale Tot 60Aanbieding Kortingen Durlinger f7Yybg6 2019 Nelson Nelson 15KortingAugustus Schoenen KortingscodeNu KortingscodeNu 2019 15KortingAugustus Schoenen uTZPiOkX Schoenen Gouden Van De Club wuTkiPXOZl